keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kurkistus kulisseihin | Behind the scenes in EMMA


Sain viime viikolla hulppean tilaisuuden päästä bloggarina kurkistamaan Espoon modernin taiteen museo EMMA:aan tänään aukeavan Kuriton kaunosielu / Birger Kaipiaisen keraamisia fantasioita -näyttelyn kulisseihin. Kysymyksessä on Kaipiaisen (1915-1988) taiteellista tuotantoa laajasti esittelevä näyttely – ensimmäinen pariinkymmeneen vuoteen! Tilaisuus oli minulle hulppea sikälikin, että Birger Kaipiainen on kuulunut lempitaiteilijoihini jo toistakymmentä vuotta. Kyllä, kyllä – Paratiisit löytyvät astiakaapista, Kiurujen yöllä on tapetoitu eräskin makuuhuoneen seinä ja tulevaan kotiimme sopisi kauniisti Ken kiuruista kaunein -tapetti. Näyttelyarkkitehtina on toiminut Ilkka Suppanen. Mukana oli minun lisäksi kourallinen muitakin bloggareita, kuten Pinjacoladan Pinja, Bambulan Naku sekä Isyyspakkauksen Tommi. Museokaupasta lähti mukaan yhteistyössä SKS:n kanssa julkaistu, Harri Kalhan kirjoittama teos Birger Kaipiainen.

Kiurujen yöstä on muuten tullut nyt uusi vihreä väritys, joka on kuulunut Kaipiaisen alkuperäissuunitelmaan mutta jäänyt julkaisematta. Harvinaislaatuisen näyttelyn ansiosta Tapettitehtaalla on laitettu painokoneet laulamaan.

Aesthete extraordinaire / Birger kaipiainen´s ceramic fantesies - exhibition in EMMA / museum of modern art 19.6.2013 to 12.1.2014.

1 kommentti: