maanantai 16. toukokuuta 2016

Kuvitusnäyttely sekä pari sanaa julkkareista


Tytyrin Tyyra ja kaivoksen Kalle -kuvakirjani näyttely aukeaa Lohjan pääkirjaston Pähkinä-salissa huomenna klo 10. 
Tervetuloa tutustumaan kauempaakin!

Täällä taas, pitkän tauon jälkeen! (innokkaimmat ovat kyllä löytäneet päivityksiä facesta ja Instasta) Kevät on ollut kiireinen, blogi jäänyt vähälle huomiolle. Pahoitteluni, jos olet käynyt täällä kurkkimassa turhaan.

Tärkemmät uutiset ensiksi. Tytyrin Tyyra ja kaivoksen Kalle -kuvakirjani on julkaistu toissaviikolla. Julkaisujuhlien paikka oli poikkeuksellinen, -110 metriä maanpinnan alapuolella, Tytyrin kaivoksessa (kuinkas muuten!).


Kutsussa oli jo maistaisia kirjan kuvituksesta.
Sain Lohjan kaupungilta aivan upeat kukat kiitokseksi.
Julhiin saapuneet ja kirjan teossa minua auttaneet saivat minulta puolestaan kirjalahjat. Kaivosopas Jarmo Kuningas opasti minua ensimmäisellä vierailullani kaivoksessa keväällä 2014. Muistan kuinka palasin kotiin nälkäisenä, kengät kalkkipölyssä ja kirjoitin Tyyran ja Kallen tarinan yhdessä hujauksessa, käsin A4-arkeille keittiöpöydän kulmalla. Tarinaa olen sittemmin paljonkin hionut ja lyhentänyt, mutta sen tärkemmät elementit hahmottuivat kyllä ihan "yhdellä istumalla."
Laukataan yhdessä kohti seikkailuja!
vas. minä ja oikealla Lohjan Matkailupäällikkö Minna Ermala. Oli ilo kuulla, miten tyytyväisiä kaupungin edustajat olivat olleet yhteistyöhömme. Näen itse kirjani osana Tytyrin kaivoksen laajempaa kehittämissuunnitelmaa elämyskaivoksen suuntaan. Odotan innokkaana Tyyra-kierroksia ja tietysti kirjani antaa runsaasti vinkkejä siitä, mihin suuntaan kaivosta tulisi kehittää :D

Olen ollut kirjoineni joka ikisessä paikallislehdessä. Onhan tämä nyt poikkeuksellista että tehdään pikkukaupunkiin sijoittuva, ja vieläpä historiallinen kirja fantasiaelementeillä. Lisää luvassa, kun huomenna tulee taas pari toimittajaa tekemään jutun Lohjan pääkirjaston Pähkinä-saliin aukeavasta kuvitusnäyttelystäni.Täällä on askarreltu jättikokoisia kalsiittimobileita ja tyhjennetään oma studio Tyyra-materiaaleista näyttelyn ajaksi.


TYTYRIN TYYRA JA KAIVOKSEN KALLE

kuvakirjanäyttely Lohjan pääkirjaston Pähkinä-salissa 17.5. – 3.6.2016


Karstuntie 3, 08100 LOHJA
puh. (019) 369 1477

Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikoina: ma-pe 10-20, la 10-15, aattoina 10-17


Käy myös tykkäämässä Tyyrasta ja Kallesta facebookissa.

Voit hankkia kirjan pikkuruisesta verkkokirjakaupastani:

kiinnoste.fi/kirjat

Jälleenmyyjät Lohjalla: Kaupungin infopiste / Monkola, Tytyrin kaivosmuseo, Lohjan museo, Sisustus ja lahja Palema sekä Kirja- ja toimistomaailma Oy Prismakeskuksessa.


PS. Kenelle omistin uuden kirjani? Se selviää vain ostamalla tai lainaamalla teokseni. Ehkä se onkin juuri sinulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti