perjantai 11. syyskuuta 2015

Lohja-värityskirja


"Oletko aina toivonut että Lohja olisi värikkäämpi kaupunki? Nyt sinulla on valta värittää vaikka Kalkki-Petteri neonkeltaiseksi ja Lohjantähti pinkiksi! Lohja-värityskirja tarjoaa lumoavan visuaalisen matkan Lohjan luontoon, historiaan, vesille, arkkitehtuurin helmiin ja taviksiin, syvälle maan uumeniin Tytyrin kaivokseen sekä lohjalaisten facebook-profiilikuviin. 

Tämän värityskirjan kuvat soveltuvat väritettäväksi päiväkotiin, pulpettiin tai pendelöintimatkalle. Värittäminen onkin nerokas keino rentoutua sekä lapsille että aikuisille. Työn edetessä ajatukset selkeytyvät ja stressitaso vähenee. Kirjan 32 sivua sisältävät lohjalaisen graafikko-kuvittaja Annastiina Mäkitalon taidokkaasti piirtämiä kuvia kotikaupungistaan."

Tässä niitä tulee, lupaamiani lisäkuvia juuri ilmestyneestä Lohja-värityskirjasta. Sain viime kesänä idean tehdä värityskirjan kotikaupungistani, havahduttuani siihen että näitä on tehty jo useammasta paikkakunnasta eri puolilta Suomea. Näin tässä myös mahdollisuuden kohottaa hiukan Lohjan profiilia, jota on liiaksi leimanneet vanhan teollisuuspaikkakunnan talousvaikeudet. Itse näen Lohjan ennen kaikkea hyvänä ympäristönä lapsiperheille, jossa poikkeuksellisen upea luonto ja lyhyet välimatkat yhdistyvät pientalovaltaiseen asumiseen sekä omalaatuiseen kaivoshistoriaan. 

Elokuu kului intensiivisen piirtämisen merkeissä. Kun sitten julkaisin kirjan somessa, tilauksia, tykkäyksiä ja positiivisia kommentteja alkoi tulla saman tien. Ensimmäinen painos kirjasta myyntiin viikossa, ja toinen tuli juuri hetki sitten ovesta sisään. 


vas. Lohjan Jalassaaressa kesänsä viettäynyt ja useimmat runonsa kirjoittanut Saima Harmaja. Kuvasta on saatavilla myös Runotyttö-julistetta. oik. Harjuluontoa maan tasalta. Harjut leimaavat Lohjan maisemaa, jota hallitsevat suuret korkeuserot. Harjujen rinteet ovat paikoitellen yllättävänkin reheviä. Kuvassa taapertaa meidän pihapiirissä vieraillut siili.

Värityskirja on painettu Suomessa vahvalle kartonkimaiselle paperille, josta useimmat tussit eivät mene läpi. Kaunista jälkeä saat myös akvarellipuukynillä – tai voit kokeilla  koko kirjan värittämistä vaikkapa pelkillä neontusseilla. 


Omenapuun vuosi. Lohjan symboli, omena, on edustettuna värityskirjassa monessa muodossa. Tässä kaikki vaiheet keväästä talveen.


Kalkki- ja sementtitehdas Virkkalassa. Kannattaa käydä joskus ajelulla, samalla voi ihastaella Rivitalontien upeita kivitaloja ja kalkkitehtaan ympäristön hienoa tehdasyhdyskuntaa.

Mitä olisikaan Lohja-värityskirja ilman Tytyrin kaivosta?


Käy tykkäämässä, niin näet miten värikäs tästä kaupungista saadaan yhdessä aikaan:

www.facebook.com/lohjavarityskirja

Lisätietoja tai jälleenmyyjäksi? info [ät] kiinnoste.fi

Värityskirjan voit tilata pikkuruisesta verkkokaupastani tai ostaa jälleenmyyjiltä: Lohjan infopiste / Monkola, Lahja ja sisutus Palema, Café Lauri, Info-kirjakauppa sekä Päiväkumpu. 

Omenakarnevaaleissa kirjan jälleenmyyjänä toimii Josefiinan aitta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti