keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Lastenhuoneen kevätpäivitysSuunnittelemani Metsä soi -verhokangas on saanut parikseen abstraktin Jonotus -kankaan. Saman sarjan Rallatus-kankaasta on ommeltu lakanat ja poimittu fuksia myös huoneen pääväriksi yhdessä raikkaan musta-valko-harmaan kanssa. Kokonaisuus on hallittu, vaikka elementtejä onkin paljon ja huoneen lattia oletettavasti pian pullollaan pinkin ja fuksian sävyistä pikkutavaraa. Kuva: Eurokangas

Kevätaurinko saa krookukset nousemaan mullan alta, trampoliinin pihamaalle ja rasvaamaan pyörän ketjut. Samalla se paljastaa ikkunoissa pienten tahmatassujen sormenjäljet, nurkkiin talven aikana kertyneet villakoirat ja tavaraläjät.

TÄSSÄ KOLME VINKKIÄ LASTENHUONEEN KEVÄTPÄIVITYKSEEN:

#1: KARSI: Lapsi kasvaa ulos vaatteistaan ja kengistään, mutta myös huonekaluista ja leluista. Jos perässävedettävää puista ankkaa ei ole vedetty perässä sitten 2-vuotispäivän, laita se lapsen aarrelaatikkoon, vintille tai luovu siitä.


Voiko aurinkoa maistaa? Taustalla iloinen Rallatus-puuvillakangas fuksian sävyisenä. Siitä voi ommella lastenhuoneeseen lakanat, joissa näkee taatusti unia tanssivista vuorenpeikoista ja metsän juhlista. Kuosista on saatavilla myös turkoosi versio ja myöhemmin keväällä tulossa myös keltainen. Kuva: Eurokangas

Karsi myös värien, kuosien ja tyylien ilotulitus. Päätä lastenhuoneelle yksi pääväri ja karsi muut pois. Kirkkaanpunainen ja fuksia eivät ole ikinä näyttäneet hyviltä yhdessä. Sen sijaan kummankin kanssa voit huoleti yhdistää neutraaleja värejä, kuten mustaa, valkoista tai harmaata. Yksi tai enintään kaksi esittävää kuosia per lastenhuone on sopiva määrä. Niiden rinnalle sopivat paitsi yksiväriset kankaat, myös ruudut, raidat, pallot ja muut geometriset kuviot, joita kaupat ovatkin juuri nyt ilahduttavasti pullollaan. Päätä myös yhdessä lapsesi kanssa, onko hänen huoneensa tyyli esimerkiksi hempeä prinsessa, cooli hipsteri vai reipas retro. Jos tyylitajua löytyy, mixauskin voi näyttää kivalta.

Valtakunnallinen Siivouspäivä lähestyy. Miksi et laittaisi naapurisi kanssa yhteistä kirppispöytää kadun varteen tai vaikka lahjoittaisi turhia leluja hyväntekeväisyyteen?

#2: JÄSENNÄ: Hanki riittävä määrä kaappitilaa ja säilyttimiä. Legot tai brätsit sujahtavat sängyn alle piiloon esimerkiksi Orthexin kannelliseen säilytyslaatikkoon  ja ovat helposti (ja pölyttöminä) otettavissa esiin, kun leikki alkaa. Mummon pärekoria coolimpaa säilytintä lasten lehdille on vaikea keksiä! 

Moneen käyttötarkoitukseen soveltuvat säilyttimet ovat tietenkin ihan parhaita. Nämä Luonan kuusiohyllyt toimivat meillä niin kirjaston kirjojen kuin lehtien säilyttiminä. Tuon tuosta ne myös tyhjennetään, kun Barbit, Brätsit tai Pet Shopit tarvitsevat esiintymislavoja, kesämökkejä tai kerrostaloja.


Monikäyttöiset kuusiohyllyt ovat tulevaisuuden klassikoita. kuva: Luona Handmade

#3: KOROSTA: Kun lastenhuoneen pääväri on valittu, etsi sen sävyinen verhokangas. Hanki samalla kankaat myös päiväpeittoon sekä muutamaan tyynyyn sägyn päälle sekä lattialla loikoiluun. Verhotilkun kanssa voit puolestaan mennä rautakauppaan ja maalata vaikka huoneen päätyseinän, kirjoituspöydän tai oven juuri sillä samalla herkullisella turkoosilla. 

Voisitko hankkia lapsen lempikuvittajalta kuvitusoriginaalin tai printin ilostuttamaan seiniä? Olisiko liitutauluseinä kiva vai jo ihan blääh? Mitä jos kehystäisit lapsen taidetta vaihtuvaksi näyttelyksi yhdelle seinälle? Entä voisiko koko lastenhuoneen visuaalinen teema rakentua hänen lempikirjansa tyylin varaan? Miettikää vain, miten kivalta näyttäisi vaikkapa Yökyöpelit- tai Vanhan Rauman Kirsti -huone!

Kun turhat elementit on piilotettu kaapinovien taakse tai niille on keksitty jokin muu näppärä säilytyspaikka, on aika korostaa yksityiskohtia. Olisiko se puinen ankka sittenkin aika söpö siellä hyllyn päällä? 

Katso myös Metsä soi lastenhuoneessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti