maanantai 8. lokakuuta 2012

Yllin kyllin ilmestyi! | Yllin kyllin-book is published!


Sain kuvittamani Yllin kyllin -kirjan käsiini juuri ennen esiintymistäni Turun kirjamessuilla. Tekijänkappaleet oli erehdyksessä lähetetty entiseen kotikaupunkiini Raumalle. 

I got Yllin kyllin -book in my hands just before my appearance of the Turku Book Fair. The illustrator's pieces were mistakenly sent to my former home town Rauma.


 

Kirjan teemat ovat muuttaminen ja tavarataivas. Se, kun leluja on jo yllin kyllin (myös päähenkilö Kyllillä), ja lisää pitäisi saada. Muutto on tapahtuma, joka paljastaa säälimättä kertyneen tavaran määrän - myös sen, jonka aikuiset ovat itselleen haalineet. 

Themes of the book are moving and the situation when there are toys already more than enough (also the protagonist Kylli), and should get more.Yllin kyllin on jatkoa kirjasarjalle, jonka ensimmäinen osa on vauvoille suunnattu Utare-Ursulan onnenapila ja toinen on pottaikäisille tarkoitettu Kissanpissa. Yllin kyllin kuvitus noudattelee Kissanpissa-kirjasta tuttua kuvitustyyliä: se on yksityiskohtaista ääriviivapiirustusta, johon on upotettu materiaaaleja kuten kankaita, puuta ja kaakeleita.

Edellisen kirjan sivuhenkilö Kylli on nostettu tämän kirjan päähenkilöksi ja kasvanut pottaiästä muutaman vuoden vanhemmaksi. 

 
Haluan ponin! Ikävystynyt Kylli projisoi yksinäisyyden tunteensa uuden lelun haluamiseen. 

I want a pony! Bored Kylli projected the loneliness feelings for wanting a new toy. Kylli on muuttanut kerrostalosta lapsiperheille tyypilliseen asuinympäristöön: uudelle asuinalueelle pakettitaloon. Vaikka uudessa kodissa on tilaa ja tavaraa yllin kyllin, jotain oleellista puuttuuu...kavereita kun ei voinut pakata muuttokuormaan. 

Although there is room in the new home and goods more than enough, something essential is missing ...the friends didn´t move with Kylli.Mutta onneksi tilanne korjautuu pian. Muuttokaaokseen oli kuvittajana helppo samaistua, koska oman perheeni muutosta uudelle paikkakunnalle ei tätä kuvittaessani ollut kulunut vuottakaan. Vaikka piirsin roinaa käteni kipeäksi, tuntui että jäätiin silti aika kauas todellisuudesta!

But fortunately, the situation is corrected soon. The move chaos was easy to identify with, because my family moved a year ago. 

Annastiina Syväjärvi & Johanna Venho: Yllin kyllin. WSOY 2012.

Kirjan voit tilata vaikkapa täältä.

10 kommenttia:

 1. Juuri sen roinan tutkiminen oli meidän tyttäristä kaikista jännintä tässä kirjassa... iltasaduksi yritin lukea, mutta se toimikin paremmin päiväsatuna kun pienet eivät malttaneet antaa äidin kääntää sivua ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kuulla, Elma Ilona. Halusin, että tämä on rehellisesti tyttöjen kirja. Saa olla pinkkiä, kristalleja, helmiä, hörsöä. Itsellä nyt aika ontto olo niin kuin aina silloin kun iso projekti on ohitse. Uusi kirjalapsi on nyt maailmalla ja toivon sen pärjäävän hyvin!

  VastaaPoista
 3. Paljon ONNEA! Tätä uutuutta onkin odotettu! Täytyy heti tilata kirja omaksi ja tyttöjen iloksi!

  Syysterkut Raumalta! :) Tuija

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta upeasta kirjasta! Se on vaikuttava! Värit, materiaalit, piirrosjälki, sommittelu. Katselin kuvia pitkään, niissä todella on katsottavaa ja ihailtavaa! Aina huomaa jotakin uutta. Roinakuvat ovat mahtavan ihania ja kamalia! Olet onnistunut, sillä tuo tavaramäärä alkaa oikein kurkussa tuntua. Muistuvat mieleen omat muutot. Kaikeksi onneksi olet piirtänyt tuon rauhallisen ulkokuvan, se on sympaattinen. Olet uskomattoman taitava!

  VastaaPoista
 5. Olen iloinen että tämä herättää ajatuksia ja tunteita. Kiitos niistä kaikista! Miten KIVAA että tykkäät, Karoliina. Sain hurjan paljon voimaa kommentistasi.

  Kuvissa kulkee monta tarinaa ohi varsinaisen juonen. Ne voi löytää tai jättää löytämättä, jättää seuraavaan katselukertaan...

  VastaaPoista
 6. Viehättävä kirja, paljon tutkittavaa. Tän kirjan parissa aika vierähtää mukavasti :)

  VastaaPoista
 7. Hei ti Na! Ja kiitos. Käy kommentoimassa myös tämän kirjan arvonta-postausta:

  http://kiinnoste.blogspot.fi/2012/11/yllin-kyllin-arvonta-lottery.html

  Hyvät mahdollisuudet voittaa!:)

  VastaaPoista