perjantai 21. syyskuuta 2012

Květa Pacovská

Lempikuvittajani on tšekkiläinen kuvittaja, graafikko Květa Pacovská (s. 1928). Hänet on palkittu vuonna 1993 H. C. Andersenin mitalilla. Ja nyt palkitsen kiinnosteen hatunnostolla, joka nouseekin korkealle. Samalla lähtee suurkiitos myös Lasten Keskukselle  ja Arja Kanervalle siitä, että näitä taideteoksia on saatavilla myös suomeksi. Pacovskán kirjoissa ei erikoisefektejä säästellä; on foliota, läppiä, luukkuja, koloja, erikoispapereita, kohopainantaa. Juuri sitä hykerryttävän huikeaa haptisuutta, jolla perinteinen kuvakirja voi taistella olemassaolostaan pelejä, animaatioita ja sähkökirjoja vastaan. Minun matikalla tällaisia kirjoja kannattaa kustantaa. Ja ostaa.

Květa Pacovská: Yksi, kaksi, monta. Lasten Keskus 2010.

Květa Pacovská: Pieni tulitikkutyttö. Lasten Keskus 2005.

Květa Pacovská: Keskiyön teatteri. Lasten Keskus 1993.

My favourite illustrator is Czech illustrator, graphic designer Květa Pacovská (born 1928).

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Pitääpä seuraavalla kirjastoreissulla muistaa etsiä, josko löytyis täältäkin. Kiitos muuten myös kirjapaketista, saapui perille ja kirjaa on luettu. Vielä meillä mammatellaan. :) Saan varmaan tehdä siitä joskus jutun blogiini?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun kommentoit! Nyt löysin sinunkin blogiisi ja näyttää mukavasti erilaiselta:) Ilahdun kovasti, jos postaat Ursulasta. Ajattelin sen jo jääneen kesälaitumille, mutta vauvoille taitaa aina paistaa kesäniityn aurinko. Nauttikaa vielä mammattelusta!

    VastaaPoista