perjantai 7. syyskuuta 2012

Kissanpissa
Häntähippa on Kusti-kissan lempileikki ja Kylli-koira paras kaveri. Eräänä päivänä Kylli yllättää Kustin kertomalla, ettei käytä enää vaippaa. Pian Kustin kotiin ilmestyy outo, punainen kippo ja kohta alkaakin uudenlainen hippa…

Kissanpissa on oiva apu, kun pienokaista totutetaan pottaan.


Kissanpissa on toinen osa pienille lapsille suunnattuun kirjasarjaan, jonka olen tehnyt yhdessä runoilija Johanna Venhon kanssa. Johanna oli kuullut kirjakauppiaiden valittelevan, ettei saatavilla ole yhtään kotimaisten tekijöiden pottakirjaa, vaikka kysyntää tällaiselle kirjalle kyllä olisi. Päätettiin tarttua aiheeseen. Kissanpissa! Se tuli kuin yhdestä suusta. Kun kerran ensimmäisen kirjamme hahmot olivat lehmiä, niin ilman muuta pottakirjan päähenkilö olisi kissa. Kustaa Aadolf, Aukusti vai mikä? Napakka Kusti valikoitui päähenkilön nimeksi.

Koska Utare-Ursulan onnenapila sijoittuu kesäniitylle ja maaseudulle, tämän näyttämöksi ehdotin kaupunkiympäristöä. Halusin ujuttaa kuviin useita tarinan tasoja, jotka aukeavat eri lukukerroilla. Kerrostaloasumisen idylli löytyy yhteisöllisyydestä ja välittämisestä. Kustin isä vapautuu leipomaan koko porukalle pullaa, kun naapurin possuäiti ja koiraisä pitävät silmällä vikkelää Kustia. 


Kirja on suunnattu parivuotiaille lapsille, joille on ajankohtaista vapautua vaipoista - kirjassa käytetään tietenkin kestovaippoja;) Parivuotiailla myös puheen oppimisen herkkyyskausi on yleensä parhaimmillaan. Kuvissa on paljon helposti tunnistettavia arkipäivän esineitä, joita lapsi voi nimetä yhdessä aikuisen kanssa. Mutta on kuviin upotettu hyvää designiakin: tarkkasilmäiset ovat varmasti huomanneet, että Kustin kotona on keittiössä Seimi-tuotteen Rinki-syöttötuoli!

Kissanpissa-kirjaa on nyt saatavilla Kiinnoste-kioskista!

Kissanpissa (Cat´s sissy) is a picture book for little children to help them to liberate from diapers.  A child also learns everyday words with help of an adult and detailed pictures. There is also good design inside the pictures: a Rinki- highchair!

Kissanpissa -book is now available in the kiinnoste-kiosk!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti