maanantai 2. maaliskuuta 2015

Metsä soi lastenhuoneessa

Insiroidun lasten tavasta hahmottaa maailmaa. Poimia tieltä linnunsulkia, leppäkerttuja, hevoskastanjoita tai poiketa metsäpolun kautta kotiin, vaikka tietä myöten olisi lyhyempi reitti.


Olen pienten lasten äitinä huomannut, miten haastavaa saattaa olla muokata lastenhuoneen värisirkus yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Kun Eurokangas sitten viime keväänä tilasi minulta lasten tekstiilisarjan suunnittelun, halusin luoda kuoseja, joka sopisivat aiheensa ja värimaailmansa puolesta yhtä hyvin niin tyttöjen kuin poikienkin huoneisiin. Poimimalla Metsä soi -kuosista esimerkiksi sitruunan tai turkoosin yhden seinän väriksi ja ompelemalla muutaman mustavalkoisen tyynyn Jonotus-rinnakkaiskuosista tehdylle päiväpeitolle, lastenhuoneen värimaailma rauhoittuu kummasti. Kun vielä peiton alta pilkottavat Rallatus-lakanat, lastenhuoneen kevätpäivitys on valmis.   Metsä soi -pääkuosi. Metsäpolulla musisoidaan ja peikot kurkkivat puiden takaa. Pääsisikö juhliin mukaan?  Kankaan leveys 140 cm. 70% polyesteri, 30 % puuvilla, ihanasti laskeutuva ja laadukas verhokangas.Jonotus-rinnakkaiskuosi. Tässä kuosisssa on poimintoja pääkuosin elementeistä: puiden lehvästöjä, kiviä, ilmapalloja...Kankaan leveys 140 cm. 70% polyesteri, 30 % puuvilla, ihanasti laskeutuva ja laadukas verhokangas.Rallatus-rinnakakiskuosissa soittavat ja tanssivat pelkästään pääkuosin hahmot. Kankaan leveys 150cm, raportin korkeus 37 cm. 100% puuvilla, ihanteellinen lasten lakanakangas.


Alun perin kuosisarja tilattiin Pro-käyttöön eli varhaiskasvatusympäristöihin. Haastattelin omien lapsieni päiväkodin henkilökuntaa ja kavereita saadakseni näkemyksen siitä, millaisia olisivat heidän unelmiensa tekstiilit päiväkotiympäristössä. Halusin korostaa ei-materiaalisia arvoja – välittämistä ja yhdessä tekemistä – jotta kuosejani katsova lapsi voisi kokea olonsa iloiseksi ja turvalliseksi. Lisäksi ajatuksenani oli luoda kuosisarja, joka helpottaisi päiväkotiympäristön sisustamista viihtyisäksi ja kauniiksi tilaksi. Päiväkotiympäristöihin suunnittelemani väriversiot tästä kuosiperheestä ilmestynevät myöhemmin, nyt saatavilla on aniliinia ja turkoosia versiota.

Toivon Metsä soi, Jonotus ja Rallatus
-kuosieni tuovan pitkäikäistä iloa pikkuihmisille - ja miksei isommillekin! Laitan sisustuskuvia kunhan kevätaurinko taas pilkahtaa. Tämän päivän kuvauksien apea harmaus on niin suuressa ristiriidassa kuosien fiiliksen kanssa, että nyt täytyy vain malttaa odottaa valoisampaa päivää :-)

Kuosit ilmestyvät tällä viikolla Eurokankaan myymälöihin ympäri maata. Tehtaalla tapahtuneesta painovirheestä johtuen turkooseista Metsä soi ja Jonotus -kuoseista puuttuvat harmaat värilaatat. Nämä kankaat ovat 2-laatuisia.


Tarkemmat tuote- ja hintatiedot löydät täältä.


Katso myös Lastenhuoneen kevätpäivitys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti