keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tervetuloa idylliin! #2


Vanhan Rauman Kirsti -kuvakirjani on nyt ensimmäsistä kertaa esillä Suomessa! Bratislavan  kuvitusbiennalessahan se kävi jo viime syksynä upeiden lajitoveriensa kanssa.

Näyttelypaikaksi valikoitui Lohjan pääkirjasto monestakin syystä. Halusin saada hiukan tunnettavuutta uudessa kotikaupungissani, ennen kuin suurehko, Lohjan kaupungin tilaama työni esitellään julkisesti. (se on vielä toistaiseksi salaisuus) Tuntui myös hyvältä ajatukselta tuoda näyttelyni tänne omenapuukaupunkiin juuri nyt, kun valkoiset kukkapilvet koristavat yhtä jos toistakin pihamaata. Haluan myös herätellä lohjalaisia pohtimaan, mikä täällä on ainutlaatuista, vaalimisen arvoista kulttuurihistoriaa. Lisää näistä aiheista voi lukea tämän päivän Ykkös Lohjasta;)

Esillä on historiallisen kuvakirjani sekä sen käännöksen lisäksi myös kuvituksien pohjalta valmistettuja paperituotteita, Verson Puodin Posliinikoirat-kangasta, pehmeitä posliinikoiria ja vaatetta. Mainiot kuusiohyllyt nostavat osan näyttelyesineitä mukavasti koholle vitriineistä ja ne ovat Luona Handmade -yrityksen tuotantoa.

Muistoksi näyttelystä voit poimia mukaasi omenapuun oksalta pyöreän pitsin.

(Aika hauska yhteensattuma muuten, että sekä Lohjan että Rauman hienot pääkirjastot on suunnitellut sama arkkitehtitoimisto, Lahdelma & Mahlamäki.)

www.facebook.com/VanhanRaumanKirsti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti