tiistai 25. kesäkuuta 2013

kiinnoste muuttaa | is moving


Tältä täällä juurikin näyttää. Paitsi että suunta on päinvastainen ja nyt on kesä kukkeimmillaan. Meidän perhe, minä ja kiinnoste sen mukana muuttaa uuteen kotiin. Tavaraa on yllin kyllin jo kannettu uuteen vanhaan kotiin jonka pihaa varjostavat suuret puut, metsässä huhuilee mettiset ja seinillä kiipeilee vuosikymmenien saatossa villiintynyt villiviini. Tämä uusi koti uudella asuinalueella oli meidän elämässä välietappi, toisin kuin Kyllin perheelle viime vuonna ilmestyneessä, kuvittamassani kirjassa Yllin kyllin (WSOY 2012).

Kiinnoste jää samalla hyvin ansaitulle kesälomalle ja kiittää asiakkaitaan sekä blogiin jostain kulkeutuneita lukijoitaan ensimmäisestä vuodesta! On ihanaa ripustaa riippumatto omaan pihaan, tapetteja seinille ja sutia koirankoppi valkoiseksi kun tietää, että alkusyksyn kalenteri on jo sopivasti täynnä :-) 

Sen verran aion kesätöitä kuitenkin tehdä, että minulla on Kirsti-koju Rauman Pitsiviikolla 26.7. Mutta siitä lisää tuonnempana.

kiinnoste is moving and vacationing on July. Thank you for this year and have a lovely summertime!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kurkistus kulisseihin | Behind the scenes in EMMA


Sain viime viikolla hulppean tilaisuuden päästä bloggarina kurkistamaan Espoon modernin taiteen museo EMMA:aan tänään aukeavan Kuriton kaunosielu / Birger Kaipiaisen keraamisia fantasioita -näyttelyn kulisseihin. Kysymyksessä on Kaipiaisen (1915-1988) taiteellista tuotantoa laajasti esittelevä näyttely – ensimmäinen pariinkymmeneen vuoteen! Tilaisuus oli minulle hulppea sikälikin, että Birger Kaipiainen on kuulunut lempitaiteilijoihini jo toistakymmentä vuotta. Kyllä, kyllä – Paratiisit löytyvät astiakaapista, Kiurujen yöllä on tapetoitu eräskin makuuhuoneen seinä ja tulevaan kotiimme sopisi kauniisti Ken kiuruista kaunein -tapetti. Näyttelyarkkitehtina on toiminut Ilkka Suppanen. Mukana oli minun lisäksi kourallinen muitakin bloggareita, kuten Pinjacoladan Pinja, Bambulan Naku sekä Isyyspakkauksen Tommi. Museokaupasta lähti mukaan yhteistyössä SKS:n kanssa julkaistu, Harri Kalhan kirjoittama teos Birger Kaipiainen.

Kiurujen yöstä on muuten tullut nyt uusi vihreä väritys, joka on kuulunut Kaipiaisen alkuperäissuunitelmaan mutta jäänyt julkaisematta. Harvinaislaatuisen näyttelyn ansiosta Tapettitehtaalla on laitettu painokoneet laulamaan.

Aesthete extraordinaire / Birger kaipiainen´s ceramic fantesies - exhibition in EMMA / museum of modern art 19.6.2013 to 12.1.2014.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

I love Rauma



Joku jo epäili että minulle maksetaan tästä. Siis entisen kotikaupunkini mainostamisesta. Ei makseta. Mutta kun nyt on niin että jossain päin Suomea on erityisen paljon kaunista ja hyvää pakkautuneena pienelle alueelle. Niin mikäpä sen mukavampi paikka asua. Tai jos ei voi asua, niin lomailla voi.

Rauman kaupungin matkailu tilasi minulta kuvituksen I<3 RAUMA -kesälehteen, jota jaetaan ilmaiseksi kaupunkilaisille ja matkailijoille. Aukeamalle on koottu vinkkejä lapsiperheille Rauman kesään. Tarjolla on mm. Ukko-Pekka-höyryveturiajelua, lasten seikkailukierroksia Merimuseossa, taitopajoja Taitokeskuksessa, lampaiden taputtelua kotiseutumuseo Muinassa sekä Pitsiviikolla kulttuuritalo Poselli muuttuu lasten taloksi! Unohtamatta upeita rantoja. Iltatoreja. Kirsti-taloa. Leikkipuistoja ja retkiä saaristoon. Lisää vinkkejä löydät  I <3 RAUMA -lehdestä tai osoitteesta www.visitrauma.fi.

Welcome to visit Rauma on your holiday! Rauma travel office ordered me illustration for the brochure I <3 RAUMA.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Posliinikoirat-kangas | Porcelain dogs -fabric


Mikä sen suloisempi ajatus suviyöhön kuin lukea iltasaduksi idyllinen kertomus Vanhan Rauman Kirstistä ja nukahtaa ihanan pehmeä posliinikoira kummassakin kainalaossa? Ja nähdä satumaisia unia vastapuhjenneista kukista, pitsinnypläyksestä ja ajasta, jolloin purjelaivat toivat merimiesten muassa muun muassa posliinikoiria. Nämä koirat tosin eivät säikähdä kovaakaan käsittelyä eivätkä myöskään helliä paijauksia.

Viime viikolla tuli suunnittelemani Posliinikoirat-kuosi markkinoille Verson Puodin kautta. Joustofroteisesta kankaasta saa ommeltua siihen painettujen ohjeiden mukaan kaksi pehmeää posliinikoiraa. Tai sitten kankaasta voi ommella vaikka mekon, johon jää koirien ompeluohjeet näkyville. (yksi raportti on muuten loistava lahjaidea käsityöharrastusta aloittelevalle tyttölapselle!) Nämä eivät ole yksinoikeudella raahelaisten ja raumalaisten juttu, vaan sopivat luontevasti vähän joka tyttösen tykötarpeeksi. Olipa tyyli sitten romanttinen, kitsch tai moderni – tai kaikkien näiden sekoitus<3

Porcelain dogs -fabric is now available in Verson Puoti!